Whatsapp ons!

Bedrukken

FBB Design te Stadskanaal kan uw kleding naast borduren ook voorzien van een bedrukking!

Bij FBB Design werken wij met een 3-tal technieken:

  • Sublimatie
  • Transfer
  • Flex en Flock

Sublimatie:

Sublimatie is een proces dat gebruik maakt van hittegevoelige inkten die een verbinding kunnen maken met een speciaal hiervoor gecoat(polyester laag) oppervlak en kan toegepast worden op metaal, keramiek, polyester, textiel, glas, kunststof, eigenlijk teveel om op te noemen. Sublimatieinkten hebben de eigenschap te veranderen van een vaste vorm in een gasvormige toestand zonder door de vloeibare fase te gaan, door verhitting veranderen de inkten in een gas die de mogelijkheid heeft een verbinding aan te gaan met polyester of acrylaatoppervlaktes. Voordeel van de sublimatie druktechniek is dat het goed wasbestendig is, de inkt ligt niet op de oppervlakte maar word een deel van het product oppervlak.

Het assortiment van sublimeerbare producten groeit nog elke dag!

Transfer bedrukking:

Wij werken met een printer die voorzien is van een wit toner, deze maakt het mogelijk om op elke kleur textiel een full collor print te maken.

Met deze transferbedrukkings techniek kunnen wij voor u zowel wit als licht gekleurde textielsoorten bedrukken zonder een zichtbare transferlaag of randafdruk rond het ontwerp. Vanaf nu is het mogelijk om in één stap een foto, tekst of ontwerp over te zetten op textiel of andere blanco textielproducten. Het proces is eenvoudig en binnen enkele seconden te bedrukken waardoor ook kwetsbare stoffen geen uitdaging meer vormen. Hiermee wordt een perfecte aanvulling gerealiseerd op het huidige assortiment! Ook voor donkere en zwarte textielsoorten beschikking wij dmv deze techniek de mogelijkheid deze voor u te voorzien van een full collor bedrukking.

Flex- Flock bedrukking:

Flexfolie is een dunne, matte en flexibele folie waar we uw logo, afbeelding of tekst uit kunnen snijden. Er zijn vele soorten flexfolie beschikbaar zodat er een verscheidenheid aan producten bedrukt kan worden,denk bijvoorbeeld aan sportkleding, werkkleding, bedrijfskleding, t-shirts, hoodies, sweatshirts, tassen, kinderkleding .

Deze manier van bedrukken is zeer geschikt voor klein afnames!

Flock is als flexfolie maar dan een dikker, fluweelachtig materiaal die vooral veel wordt toegepast op sportshirts,sweatshirts,hoodies

Een mooi bedrukt kledingstuk wil je graag mooi houden. Daarom is het belangrijk om de kleding met zorg en aandacht te wassen en te strijken. Eventuele wasvoorschriften in het kledinglabel slaan alleen op de textiel en gelden niet voor de bedrukking daar deze de opdruk beschadigen.

Om de bedrukking zo lang mogelijk mooi te houden adviseren we de volgende wasvoorschriften:

Wij adviseren onderstaande wasvoorschriften om zo lang mogelijk plezier te hebben van je kleding.
Nieuwe gekleurde, bedrukte kleding kan een overmaat aan kleurstof bevatten. Wast u daarom deze artikelen eerst een aantal malen apart met de hand in handwarm water met een fijnwasmiddel.

Vervolgens kunt u het in de wasmachine wassen op het  wasprogramma voor bonte was.

Let op dat u:

  • Kleding binnenste buiten wast op 30 graden
  • De kleding wast zonder bleekmiddel
  • de kleding niet centrifugeert
  • de kleding niet droogt in een droger
  • de bedrukking niet strijkt *
  • Nylon producten nooit  in de wasmachine en/of droger doet. Deze producten kunnen het beste worden gereinigd met een vochtige spons op de vuile plek.
  • de kleding niet wast met wasverzachter

* Draai het kledingstuk binnenstebuiten en zorg dat het stijkijzer op de laagste warmtestand staat. Strijk de bedrukking aan de binnenkant en leg er eventueel nog een zakdoek over. Als je de kleding direct na het wassen ophangt, krijg je minder kreuken en voorkom je slijtage en beschadiging op de bedrukking.Nooit kleding in de directe zon laten drogen, dit kan verkleuring van de textiel veroorzaken. Kleding met overmatig zweet direct wassen om verkleuring en vlekken te voorkomen.

Let op : U bent in de gelegenheid uw textiel (polo's t-shirts, sweatshirts, hoodies, badjas, handdoek etc) door ons te laten leveren, maar u mag als klant ook zelf textiel aanleveren, houd u er echter wel rekening mee dat alle garantie dan vervalt, zowel op het product als op het borduursel. Mocht stuk textiel om wat voor reden dan ook niet goed borduurbaar blijken dan word dit stuk textiel niet vergoed aan u. 

Eigen aangeleverd textiel word niet gecontroleerd op verkleuringen en/ of beschadigingen, dit is de verantwoording van de klant.